Seminar metodologic „Practici bune de formare continuă și e-teaching”, Institutul de Formare Continuă, Chișinău, 10 februarie 2016

miercuri, 10 februarie 2016 Conferințe
    La 10-11 februarie 2016 circa 30 de cadre didactice din instituțiile superioare din Republica Moldova au participat la un seminar pe tematica formării profesionale continue și a bunelor practici de e-teaching organizat de Institutul de Formare Continuă în cadrul proiectului ERASMUS+ “Crearea E-rețelei moldovenești pentru promovarea e-instruirii în formarea profesională continuă” (Creating Moldovan E-network for promoting e-teaching in the continuing professional education, acronim TEACH ME).

Agenda seminarului a avut în vizor schimbul de experiență în domeniile ce țin de obiectivele proiectului:

  • Stabilirea și funcționarea rețelei de Centre de Formare Profesională Continuă din instituțiile partenere din Republica Moldova.
  • Integrarea tehnologiilor de eLearning în formarea profesională continua a cadrelor didactice.
  • Identificarea bunelor practici și a abordărilor pedagogice inovatoare în sistemul de învățământ universitar.

    Au fost prezentate avantajele învățării mixte folosind Adobe Presenter și Adobe Captivate, tehnologii implementate cu success în procesul de formare continuă a cadrelor didactice la Institutul de Formare Continuă.

    Sedința seminarului a fost transmisă on-line, în regim de Videoconferință, astfel încît cei care nu au avut posibilitatea să fie prezenți real, au avut posibilitatea să comunice sincron cu participanții la seminar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *