Pedagogical value of videos

Let’s keep in touch by discussing teaching and learning-related topics via the TEACHME forum! Feel free to leave your comments on the hotly debated pedagogical issues and take part in the related discussions! We are happy to get your feedbacks and generate new ideas towards becoming an e-teacher!

Home Forum Tehnologii didactice interactive Pedagogical value of videos

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #648
  mmAndrei Braicov
  Keymaster

  Salut, prieteni!
  La University of Nice Sophia Antipolis am vorbit despre valoarea pedagogica a resurselor video pentru proiectarea activitatilor de predare-invatare. Au fost examinate 18 tipuri de resurse:
  Talking Head
  Presentation Slides with Voice-over
  Picture in Picture
  Text-Overlay
  Khan-Style Tablet Capture
  Updacity Style Tablet Capture
  Actual Paper /Whiteboard
  Screencast
  Annimation
  Classroom Lecture
  Seminar
  Interview
  Conversation
  Live video
  Wecam Capture
  Demonstration
  On Location
  Green Screen.
  In opinia mea, secventele video (de scurta durata) intr-adevar ajuta studentii sa persevereze, indeosebi reflexivii si pragmaticii.
  Sunt intrigat sa aflu despre experienta pe care o aveti in producerea resurselor video educationale (instrumente, software-uri etc.) si implementarea lor in procesul de studiu (tehnici, metode etc.).

  #725
  mmCushnir Mihail
  Participant

  Utilizezi secventele video in cursuri plasate pe MOODLE, si anume aceste subiecte din curs sunt cele mai vizionate de studenti. In unele cazuri in dependenta de specificul disciplinei nu e posibil de creat video de scurta durata. De exemplu cursul care l-am plasat pe MOODLE prevede crearea modelelor 3D a unor piese – nu poti diviza filmuletul in secvente mai mici deoarece studentii pierd firul.
  Majoritatea secventelor au duarata de 10-15 minute, studentii le privesc cu placere si nu se “obosesc”, Dar sint putine cu durata de ~25 minute, acolo se arata proiectarea a unor piese mai complicate.
  Am incercat sa inlocuim materialul textual si grafic cu secvente video – studentii au spus ca e foarte bine, si asa le place mai mult.
  S-a depistat ca crearea materialului video este mai usoara si comoda decit plasarea cursului textual/grafic, DAR cursul textual poate fi usor modificat. La cursul care il tin eu nu e o problema, dar la disciplinele care necesita multe modificari va fi nevoie de a crea materialelel video din nou.

  Ce tine de mijloace tehnice si soft: am incercat si am reusit sa utilizezi softul grais si anume CamStudio, dar am lucrat si cu Camtasia, toate secventele video sint stocate pe YouTube (nu are rost sa fie tinute pe serverul local) si inserate in cursul MOODLE.
  Secventele video prezinta capturarea ecranului cu comentariile audio a celui care lucreaza la calculator. Spicificul cursului e asa ca nu are rost de utilizat frame in frame deoarece profesorul e concentrat la lucrul la calculator si nu priveste in camera. Toate secventele vdeo au fost inscrise la notebook cu camera si microfonul integrate.

  #729
  mmAndrei Braicov
  Keymaster

  Multumesc, Mihai! Totusi, ce rol are (ce face) profesorul atat timp cat studentii “nu se obosesc” privind filmul? 🙂

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.