Reply To: Pedagogical value of videos

Let’s keep in touch by discussing teaching and learning-related topics via the TEACHME forum! Feel free to leave your comments on the hotly debated pedagogical issues and take part in the related discussions! We are happy to get your feedbacks and generate new ideas towards becoming an e-teacher!

Home Forum Tehnologii didactice interactive Pedagogical value of videos Reply To: Pedagogical value of videos

#725
mmCushnir Mihail
Participant

Utilizezi secventele video in cursuri plasate pe MOODLE, si anume aceste subiecte din curs sunt cele mai vizionate de studenti. In unele cazuri in dependenta de specificul disciplinei nu e posibil de creat video de scurta durata. De exemplu cursul care l-am plasat pe MOODLE prevede crearea modelelor 3D a unor piese – nu poti diviza filmuletul in secvente mai mici deoarece studentii pierd firul.
Majoritatea secventelor au duarata de 10-15 minute, studentii le privesc cu placere si nu se “obosesc”, Dar sint putine cu durata de ~25 minute, acolo se arata proiectarea a unor piese mai complicate.
Am incercat sa inlocuim materialul textual si grafic cu secvente video – studentii au spus ca e foarte bine, si asa le place mai mult.
S-a depistat ca crearea materialului video este mai usoara si comoda decit plasarea cursului textual/grafic, DAR cursul textual poate fi usor modificat. La cursul care il tin eu nu e o problema, dar la disciplinele care necesita multe modificari va fi nevoie de a crea materialelel video din nou.

Ce tine de mijloace tehnice si soft: am incercat si am reusit sa utilizezi softul grais si anume CamStudio, dar am lucrat si cu Camtasia, toate secventele video sint stocate pe YouTube (nu are rost sa fie tinute pe serverul local) si inserate in cursul MOODLE.
Secventele video prezinta capturarea ecranului cu comentariile audio a celui care lucreaza la calculator. Spicificul cursului e asa ca nu are rost de utilizat frame in frame deoarece profesorul e concentrat la lucrul la calculator si nu priveste in camera. Toate secventele vdeo au fost inscrise la notebook cu camera si microfonul integrate.