Reply To: Evaluarea in Moodle

Let’s keep in touch by discussing teaching and learning-related topics via the TEACHME forum! Feel free to leave your comments on the hotly debated pedagogical issues and take part in the related discussions! We are happy to get your feedbacks and generate new ideas towards becoming an e-teacher!

Home Forum E-evaluare Evaluarea in Moodle Reply To: Evaluarea in Moodle

#714
mmCushnir Mihail
Participant

1. Formulele in MOODLE pot fi utilizate si se utilizeaza pe larg. Desigur necesita efort – pentru a plasa mai multe formule in MOODLE e comod cind profesotul cunoaste formatul TEX, de exemplu \[\sqrt[6]{ \theta }\].
Dar utilizatori care nu sunt matimaticieni si nu au nevoie de formule in fiecare zi desigur pot utiliza utilitele standarde ale MOODLE: selectind butonul “Insert equation”, se va deschide editorul de tip Math Slate sau altul setat de administrator. E foarte important ca administratorul sa evite utilizarea plugin-urilor pentru scrierea formulelor pentru ca majoritatea plugin-urilor nu se actualizeaza la timp ce poate afecta mai multe cursuru cind se face upgrade la versiunea actuala MOODLE.

2. Personal am incercat mai multe evaluari. Am ajuns la concluzia ca tipul evaluarii depinde de specificul cursului tinut si nu trebuie de utilizat diferite tipuri de evaluari numai de dragul evaluarilor. Mai frecvent am utilizat autoevaluari in activitatea “Lesson” si “Quiz” cu Multiple choice question. Au aparut si alte tipuri de intrebari cu drag and drop care pot fi interesante pentru unele discipline.

3. Recomandarea mea este de evitat utilizarea plugin-urilor in MOODLE. Instrumentele de care dispune MOODLE sunt mai mult ca destule pentru a crea un curs “ideal” 🙂
Pot recomanda utilizarea pachetului “Hot potatoes” pentru a crea evaluari SCORM compatibile care apoi pot fi inserate in MOODLE, dar ramine la discretia lectorilor.
Utilizarea plugin-urilor creaza multe probleme de compatibilitatea la upgrade-ul sistemei.