Reply To: Metoda proiectelor

Let’s keep in touch by discussing teaching and learning-related topics via the TEACHME forum! Feel free to leave your comments on the hotly debated pedagogical issues and take part in the related discussions! We are happy to get your feedbacks and generate new ideas towards becoming an e-teacher!

Home Forum Tehnologii didactice interactive Metoda proiectelor Reply To: Metoda proiectelor

#636

Evident că proiectele de an reprezintă o modalitate de aplicare a metodei proiectelor. Doar că metoda respectivă, pentru o eficacitate maximă, trebuie sa posede următoarele caracteristici:
• reprezintă activități pe termen lung;
• sunt activități interdisciplinare,
• sunt axate pe participanți (studenți);
• sunt integrate în situaţiile şi practicile din lumea reală.
Prin urmare, conținutul sarcinii trebuie să implice abordare interdisciplinară, adică nu doar să țină strict de o unitate concretă de curs. Sigur, dacă sarcinile din proiectele Dvoastră de an vizează o arie largă mai mare de cunoștințe/competențe decât cele referite strict la unitatea de curs, puteți afirma că aplicați pe larg această metodă. Si apoi proiectele în sine presupun bazarea pe problemă. PBL se regăsește, ca componentă, în metoda proiectului, metoda studiului de caz și, desigur, în metoda incubatorului de cercetare care de asemenea este adecvată învățământului superior. Scuze pentru un discurs prea lung.